İndirim!

Aşçı/Aşçı Yardımcısı

 170,00  150,00

Aşçılık mesleği çeşitli yöntemlerle yemeyi hazır duruma getiren kişidir. Aşçı çeşitli malzemeleri birbirine katarak karışım hazırlar. Pişirmenin yanı sıra kurutma, işleme, dondurma, salamura gibi işlemlerde yapmaktadır. Besinler birkaç yöntemle pişirilerek hazır hale getirilir. Aşı yemek yapmaktan sorumlu kişidir.

Kategoriler:

Açıklama

GÖREVLERİ

Aşçılık mesleği çeşitli yöntemlerle yemeyi hazır duruma getiren kişidir. Aşçı çeşitli malzemeleri birbirine katarak karışım hazırlar. Pişirmenin yanı sıra kurutma, işleme, dondurma, salamura gibi işlemlerde yapmaktadır. Besinler birkaç yöntemle pişirilerek hazır hale getirilir. Aşı yemek yapmaktan sorumlu kişidir.

▪Hijyenik olarak yemekleri hazırlamalı ve sunmalı.
▪Personelin çalışma düzeni, iş bölümü ve organizasyonundan sorumludur.
▪Personele eğitim vermek ve uygulamasına yardım etmelidir.
▪ Ara ara depodaki ürünlerin şartlarının uygunluğunu kontrol eder.
▪ Belirli dönemlerde menü çalışmaları yaparak sunmak.
▪ Mutfağın içinde olası kazalara karşı önlemler almak.
▪ Misafire verilecek yemeklerin son noktasına kadar kontrolünü sağlamak.
▪ Yemeklerin lezzetini, güzel görünümünü ve sağlıklı olmasını sağlamak.
▪ Çalıştığı personelleri motive etmek ve yönlendirmek.
▪ Yeni alınacak personellerin görüşmelerini yapar, işe uygun olup olmadığına karar verir.

İncelemeler

Henüz yorum yapılmadı.

“Aşçı/Aşçı Yardımcısı” için yorum yapan ilk kişi siz olun

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir